UPM Biocomposites - Komposittillverkare

UPM Biocomposites - Komposittillverkare

UPM Biocomposites-verksamheten utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer högkvalitativa kompositprodukter för utomhuskonstruktioner hos slutanvändare, samt granulat för en lång rad industri- och konsumenttillämpningar. UPM Biocomposites är en av Europas största tillverkare av kompositmaterial av naturfiber och dess fabriker finns i Finland och Tyskland. UPM Biocomposites är en del av UPM:s nya verksamheter.

Horizontal divider

​Integrering av bio- och skogsindustrier för en hållbar framtid


UPM Biocomposites kombinerar cellulosafibrer och polymermaterial till nya högeffektiva produkter och material. Det PEFC-certifierade UPM ProFi-sortimentet som består av kompositprodukter för utomhusbruk har återvunnits och är återvinningsbart. Det erbjuder överlägsna tekniska prestanda jämfört med traditionella WPC-produkter (Wood Plastic Composite, trä/plastkompositmaterial).

UPM Biocomposites komposittillverkare | UPM Formi produkter 

UPM Biocomposites komposittillverkare | UPM ProFi produkter

UPM Formi är ett innovativt nytt material som tillverkas av rena cellulosafibrer (FSC/PEFC-certifierade) och tekniskt klassat polymermaterial. UPM Formi har bearbetats till granulat som lämpar sig för formsprutning, varmpressning eller formpressning, vilket gör det möjligt för tillverkare att skapa produkter med lägre koldioxidutsläpp som har bättre tekniska egenskaper än befintlig plast.

Den patenterade tekniken bakom de innovativa och hållbara materialen i UPM Formi och UPM ProFi har utvecklats av UPM:s egen forsknings- och utvecklingspersonal.

Besök upmformi.com »

Horizontal divider

​Prisbelönt och uppskattad komposittillverkare

Innovationen bakom utvecklingen av UPM ProFi som ett nytt hållbart material har rönt uppskattning med flera ansedda priser.

​Green Good Design

UPM ProFi var vinnare år 2010 – Priset är ett framstående internationellt erkännande som delas ut för de bästa hållbara lösningarna och materialen. Green Good Design delas ut av The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design och The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Paysalia

UPM ProFi var bästa produkt år 2009 – UPM ProFi nominerades till bästa produkt av besökare på Frankrikes ledande landskapsutställning Paysalia 2009

UPM Biocomposites | Prisbelönt och uppskattad komposittillverkare

Priset Sustainable Innovation Management vid Best Innovator Awards i Tyskland

UPM ProFi var vinnare år 2010 – UPM ProFi belönades med priset ”Sustainable Innovation Management” vid evenemanget ”Best Innovator 2010” i Tyskland. Den årliga tävlingen som anordnas av den internationella managementkonsultfirman A.T. Kearney tillsammans med den framstående tyska veckotidningen WirtschaftsWoche, belönar företag som utmärker sig genom enastående innovationshantering.