UPM ProFi - WPC-kompositmaterial för professionella installatörer

UPM ProFi kompositmaterial

​I UPM ProFi:s fullständiga support för professionella installatörer ingår utbildning i avancerad installation, onlinedatabas över godkända installatörer, teknisk support, provmaterial, broschyrer och bildbibliotek, webbaserat däckplaneringsverktyg, och produktgarantier för kompositmaterial uppbackat av ett företag med omsättning på över 10 miljarder Euro och över 19 600 anställda.

UPM ProFi Professionella installatörer

UPM ProFi-programmet för professionella installatörer är utformat för utbildning av kvalificerade installatörer enligt bästa praxis och avancerad installationsteknik för kompositmaterial (WPC-trall). Därtill riktar sig programmet mot såväl intresserade villaägare och arkitekter som utbildade hantverkare.

Bli installatör med Gold-status

Vi vill tacka vårt engagerade installatörsnätverk genom att bjuda in dem till en ny grupp med Gold-status. Vi erbjuder oss att förbättra dina affärsmöjligheter genom att ge dig mer synlighet i UPM ProFis marknadsföringskanaler och en chans att uppdatera din kompetens inom området trä-/plastkompositmaterial.

Mer information får du av antingen din lokala säljrepresentant eller UPM Biocomposites Communications, upmprofi@upm.com

UPM ProFi Program för professionella installatörer »

​För certifierade installatörer innehåller UPM ProFi Extranet specialtips om ämnen som rör installation, exempelvis: avancerade installationsguider, instruktioner och mycket mer. För återförsäljare och distributörer innehåller Extranet det senaste materialet för marknadsföring och försäljning.

UPM ProFi Extranet är endast avsett för behöriga användare. Om du vill ha åtkomst till webbtjänsten kontaktar du UPM Biocomposites Communications.

Extranet för proffs »

UPM ProFi kompositmaterial | Extranet för proffs
Horizontal divider
UPM ProFi kompositmaterial
​Alla UPM ProFi-produkter är utformade för att stå emot vädrets makter. Till skillnad från traditionell WPC-trall så är ytan tät (inte borstad) och fibrerna är helt inkapslade.

Detta leder till överlägset motstånd mot fuktabsorbering och smuts. Till skillnad mot trall som är överdragen med ren plast är UPM ProFi-produkterna skyddade ända in i kärnan och har en mer naturlig känsla. 

Om UPM ProFi »
Horizontal divider

UPM ProFi WPC-trallprodukter

Design-serien har ett rent, stenliknande utseende som ger ett fräscht och modernt intryck. Seriens egenskaper:

 • Tät yta som står emot fläcker
 • Ligninfri färgtålighet
 • Tekniskt klassad polypropylen som ger bra stöttålighet
 • Installation med noll graders lutning
 • Specialkonstruerad profil: optimal styrka i förhållande till vikt
 • God friktion, både vått och torrt
 • Återvunnen, återvinningsbar och PVC-fri
 • Inbördes oberoende kvalitetssäkringar och internationella pris

UPM ProFi Deck 150 är den främsta produkten i Design Deck-sortimentet. För speciella tillämpningar finns UPM ProFi Deck 150 UV+. Övriga produkter är UPM ProFi Patio och UPM ProFi Terra 127.

WPC-produkter: UPM ProFi Design Deck-serien »

UPM ProFi kompositmaterial | Design Deck-serien 

UPM ProFi kompositmaterial | Classic Deck-serien 

​Samma lyxiga känsla och utseende som tropiska träslag kännetecknar serien UPM ProFi Classic Deck. Seriens egenskaper:

 • Lyxig design som ser ut och känns som lövträ
 • Överlägsen förmåga att stå emot fläckar
 • Hög stöttålighet
 • God friktion, både vått och torrt
 • Noll graders lutning möjlig
 • Återvunnen, återvinningsbar och PVC-fri
 • Inbördes oberoende kvalitetssäkringar och internationella pris

Classic Deck-serien består av UPM ProFi Lifecycle som är tillverkad av fibrer från amerikansk röd och vit ek.

WPC-produkter: UPM ProFi Classic Deck-sortimentet »

UPM ProFi kompositmaterial
Horizontal divider
​Förutom WPC-trall består UPM ProFi-serien av ett omfattande sortiment med däcktillbehör, ett staketsystem av hög kvalitet, fasad med ultralågt underhållskrav och ett designat golvplattesystem som går mycket snabbt att installera.

WPC-produkter »
UPM ProFi kompositmaterial | WPC-produkter
UPM ProFi Deck skötsel och underhåll
​UPM ProFi-serien med WPC-trallprodukter är konstruerad för extra lågt underhåll. Alla produkter har en tät yta, fullständig inkapsling genom rätt förhållande mellan fiber/polymer och starkt UV-skydd.

Till skillnad från trä behöver du inte sanda, olja in eller fernissa. Dock rekommenderas en viss nivå av underhåll och rengöring, precis som till allt byggmaterial för utomhusbruk.

Vanligen räcker det med att rengöra ytan regelbundet med högtrycksspruta eller vattenslang och borste. Det är också viktigt att däcket är välventilerat från alla sidor så att det inte samlas skräp på och under däcket. (UPM Profi Alu Rail och Rubber Strip förhindrar att skräp faller ner mellan däckbrädorna).

Ytterligare information om normal vård och underhåll får du via länken nedan.

Vård och underhåll för alla UPM ProFi-däck (PDF) »
Horizontal divider
UPM ProFi kompositmaterial

​UPM ProFi WPC-trallprodukter är designade och tillverkade i Finland, Tyskland och USA. De är konstruerade för att tåla de tuffaste miljöer. UPM ProFi komposittrall har installerats med gott resultat ända från finska Lapplands arktiska kyla till Dubais tryckande hetta. Produkterna täcks av en garanti som utlovar att konstruktionen ska hålla ett visst antal år, beroende på produkt och tillämpning. Mer information om garantin finns hos leverantörer av UPM ProFi.

UPM ProFi WPC-däckdistributörer »
Garantidokument på Extranet »

​UPM - The Biofore Company

UPM The Biofore Company
UPM är ett globalt företag som ligger i framkanten inom den nya skogsindustrin. År 2015 omsatte UPM över 10 miljarder euro. Bolaget finns i 65 länder och har produktionsanläggningar i 13 länder. Bolaget har cirka 19 600 anställda över hela världen. UPM-aktierna är börsnoterade på NASDAQ OMX i Helsingfors.
 
UPM - The Biofore Company »